fbpx

Je favoriete momenten bewust herbeleven

Wat gaat de tijd toch snel en wat maken we met z’n allen toch vele herinneringen. Zo veel momenten om te fotograferen, laat staan onthouden! En altijd maar doorgaan, altijd maar aan staan.

Vanochtend vond ik oude foto’s terug waar ik lichtelijk van schrok. Intussen heb ik heel wat meegemaakt, het leek wel een ander leven!  Ik ben vaak zo veel met mijn hoofd in de toekomst dat ik niet bewust terugdenk aan vroeger of echt aanwezig ben in het hier en nu. Hard werken en steeds maar doorgaan.

Toen bedacht ik me, onder het genot van een lekker ontbijt, dat je altijd stil kan staan bij wat er nu gebeurt of terug kan duiken in een mooie ervaring. Maak het jezelf maar comfortabel en leg zaken zoals je werk even aan de kant. Hieronder vind je een korte oefening die je stap voor stap kan toepassen om jezelf terug te brengen naar dát ene moment.. (lees verder hieronder)

Een zondags reflectie moment mét heerlijk ontbijtje 😉

Oefening om je favoriete momenten bewust te herbeleven

Ontspan door deze oefening te volgen:

  • Neem een rustig moment in de week en ga naar een plek waar je niet gestoord kan worden.
  • Pak een notitieblok/papier, pen en je favoriete Timelapp foto er bij. 
  • Kijk naar de foto; komt er een liedje in je naar boven? Speel deze op de achtergrond af. Als er niets omhoog komt is dat ook goed.
  • Ga er goed voor zitten en visualiseer je het moment van de foto opnieuw alsof je er IN bent. Wat zie je? Wat ruik je? Wie zijn er? Wat voor overige herinneringen komen er naar boven drijven? 
  • Schrijf alle associaties met dit moment op. Elk moment dat je merkt dat je weer wordt afgeleid ga je bewust terug naar het hier en nu.
  • BONUSTIP: doe deze oefening samen met vrienden/familie of een geliefde en met meerdere momenten!

Kortom, ik hoop dat jullie hiermee je geluksmomentjes weer kunnen herbeleven. We horen heel graag wat je van deze oefening vond. Voor mij was ie op de zondagochtend in ieder geval echt een must na mijn drukke werkweek!

Ook zo gek op Timelapp? Klik hier om drie maanden Timelapp cadeau te geven voor maar 19,95 aan een vriend/familielid/kennis/collega!