fbpx

Elke maand komt er weer een envelop met persoonlijke foto’s van Timelapp op mijn deurmat. Ontzettend leuk om al die foto’s te zien. Eerlijkheidshalve fotografeerde ik het afgelopen jaar een stuk minder, dus tijd om daar weer verandering in te brengen! 😉 Hieronder vind je 6 tips om mooiere en originelere foto’s met je telefoon te maken.

6 tips voor mooiere en originelere foto’s met je telefoon

Begrijp me niet verkeerd, ik vind spontane foto’s persoonlijk het leukste maar soms wil je een nét wat andere stijl foto. Ik ging op onderzoek uit.

Deze ideeën zijn ook gaaf als je alleen bent maar wel een originele selfie wilt creëren. Wat je dan nodig hebt is een statief/iets waar je je telefoon op kan zetten en in je foto instellingen klikken op ‘burst’ of ‘timer‘. Hierdoor heb je genoeg tijd om een foto te maken en in het frame te gaan staan.

1. Lichaamstaal

Postuur is alles en je lichaamstaal spreekt vaak duizend woorden. Denk goed na over welk gevoel je wilt overbrengen en neem een houding aan die daar bij past. Het hoeft niet altijd super vrolijk en ook niet statisch. Een beetje spontaniteit is altijd een sterke aanrader.

2. Camera instellingen.

Natuurlijk is dit een inkoppertje maar check altijd je camera-instellingen op tools en verschillende functies. Gebruik als je deze hebt de portretfunctie voor het maken voor een mooie close up van iemand. Naderhand kan je er naar smaak passende filters overheen zetten. Experimenteer en speel ook vaak met de instellingen zodat je beter weet wat alles inhoudt en er gebruik van kan maken.

3. Dualiteit

Het verschil tussen licht en donker, zwart en wit, ‘mooi’ en ‘lelijk’ kan je foto sterker maken. Juist het afsteken van het één tegen het ander is interessant. Gebruik van daglicht is een sterke aanrader als je niet honderden euro’s aan de juiste belichting wilt besteden. Verder is de lichtinval ook belangrijk voor waar je nadruk op komt te liggen. Speel hier vooral mee!

4. De omgeving meenemen in je foto

Neem de ruimte om je heen iets meer mee zodat de kijker snapt wat er gebeurt. Maak als tip gebruik van materiaal met patronen of structuur in je achter-of voorgrond. Dit brengt weer een extra dimensie in je foto.

5. Zacht zijn voor jezelf en je resultaten!

Wees niet te kritisch (vooral niet als je foto’s van jezelf maakt)! Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je in de spiegel kijkt en tevreden bent met hoe je er uit ziet om vervolgens bijna te schrikken als je je foto’s terug kijkt. Zie ik er zó uit? Is dit hoe mensen mij zien? Als dit niet herkenbaar is dan ben je een geluksvogel! Waar het allemaal om draait is om uiteindelijk minder kritisch te zijn op jezelf en je fotocreaties.

6. Spontaniteit & imperfectie

Juist de niet perfecte foto’s zijn mooi zoals ze zijn. Als je zoekt naar een minder gelikt resultaat is het aan te raden te kiezen voor die ene foto waarop je laat zien wat er ‘achter de schermen’ gebeurt van je perfecte foto’s. Durf te improviseren en wees niet bang om fouten te maken. Juist zo maak je mooiere foto’s met je telefoon!

Misschien heb jij ook nog toffe ideeën die hier niet benoemd zijn hoe jij de meest originele foto’s creëert? Deel deze dan met ons! Dit kan heel makkelijk door op deze blog te reageren en/of een leuke inspiratietip te delen via Instagram en ons te taggen! 🙂

Ook zo gek op Timelapp? Cadeautip: maak iemand blij en geef Timelapp cadeau aan vrienden, familie en collega’s!